Biodanza School Antwerpen

Rolando Toro en Biodanza®

Methode geïnitieerd door Rolando Toro Araneda   

 

Rolando Toro Araneda de grondlegger van Biodanza. 

 

Rolando Toro Araneda heeft beschouwingen ontwikkeld die hem – in de jaren die volgde op de Tweede Wereldoorlog– leidde tot het creëren van Biodanza.

Biodanza is een systeem met de mogelijkheid van puur contact met de levende werkelijkheid door beweging en het uitdrukken van gevoelens op muziek.

Muziek als universele taal en dans als ideale vorm om lichaam en ziel te integreren. 

Het zijn krachtige instrumenten die geluk, tederheid en kracht kunnen communiceren aan alle deelnemers. Rolando wilde de schoonheid ervan met een groot aantal mensen delen. 

Hij stelde voor om kleine groepen te vormen om te dansen, te zingen en elkaar te ontmoeten. En zo begon Biodanza als "een manier van leven met schoonheid."

 

Rolando publiceerde boeken over poëzie en psychotherapie. Hield tentoonstellingen van zijn schilderijen in Brazilië, Italië en Frankrijk. Woonde in verschillende landen waaronder Argentinië, Brazilië en Italië. In 1998 is hij teruggekeerd naar zijn geboorteland Chili. Al deze ervaringen hebben op verschillende manieren bijgedragen tot de ontwikkeling van Biodanza, dat zijn levenswerk werd.

Biodanza werd een weg om te groeien en om het heilige wonder van het leven te delen, samen met anderen. 

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx