Biodanza School Antwerpen

25.07.2021 Biodanza in de Franse Ardennen

 

Vijfdaagse Biodanza in de Franse Ardennen

Centre Buirefontaine

Zondag 25 juli - vrijdag 30 juli 2021

        

 

 

 

 

 

Dans het Orakel 

 

Heb je zin om deze vakantie te dansen en ruimte te maken voor je eigen ontwikkeling?

 

 Kom dan naar de Franse Ardennen en geniet van een gastvrije plek die te midden van de natuur gelegen is. Een omgeving omringd door heuvels, weilanden en een meer waar we verkoeling kunnen vinden.

 

Het centrum bevindt zich relatief dichtbij huis en toch vertoeven we er in een heel andere wereld! Door het samen dansen verkennen we krachtige, nieuwe en grandioze horizonten.

 

Daarnaast is er tijd, ruimte en rust om te wandelen, te zingen, zwemmen, spelen en zeker niet te vergeten ... te verkeren in goed gezelschap.

Kortom, het is genieten. 

 

 

Programma

Zondag 25 juli inchecken vanaf 16:00 uur. Om 18.30 uur gezamenlijk diner en om 20:30 uur begint de eerste Biodanza-sessie. De daarop volgende dagen zijn er twee sessies per dag: elke ochtend éen voor de lunch en s’ avonds na het diner, met uitzondering van de woensdag, dan dansen we alleen de ochtend. 

We eindigen vrijdagochtend met de vivencia omstreeks 12.30 uur waarna er nog een lunch voorzien is of zij die wensen een lunchpakket voor onderweg.. 

 

 

Locatie

Centrum Buirefontaine, Picardië Franse Ardennen bevindt zich vertrekkend vanuit Antwerpen op circa 200 km. Van Breda is het circa 250 km; www.buirefontaine.nl/nederlands


Early birds betalen 599 euro tot 31 december 2020 

mits een aanbetaling van 100 Euro, tot 31 mei 2021: 649 euro

Kosten na 31 mei: 699 all-in

Prijs is op basis van een tweepersoonskamer met volledig pension. Het is ook mogelijk om in een eigen tent te slapen. Of reserveer een eenpersoonskamer of een studiootje. Deze twee laatste opties zijn tegen een meerprijs en zijn beperkt beschikbaar.

Boeken

Je boekt door een aanbetaling te doen van 200 euro op rekening NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx met vermelding van je naam en “Frankrijk”. Het resterende bedrag maak je uiterlijk zondag 14 juni over. 


Testimonials 2020/2019

 

Wat deelnemers met ons deelden na deze vijf dagen.

Wat een heerlijke week en groot cadeau aan mezelf.
Dankbaar voor de mooie groep mensen, die ik nog niet eerder had ontmoet maar waar ik al tijdens de vivencia van de eerste avond een hele mooie, tedere verbinding mee voelde. En wat fijn dat we als vanzelfsprekend samen meteen de diepte in konden én gingen. Dat voelde als met mijn neus in de boter gevallen en voor de Vlamingen met m’n gat...
Gedurende de week kwam langs het (oog)contact met m’n nieuwe dansfamilie de liefde weer bij mij binnen, speels en groots tegelijk. Liefde voor mezelf en voor het leven; alsof het licht weer aanging...
Bevrijdend om langs dans expressie te kunnen geven aan dat wat zich aandient. Schoonheid en rafelranden en alles er tussenin...
Geweldig hoe Annette heel fine-tune afstemt en afgestemd blijft op het programma, ons en onze processen; zorgvuldig, integer en met respect voor ieders eigenheid...vakwerk, vakvrouw. Tenslotte heb ik genoten van de gastvrijheid en de omgeving van Buirefontaine...
Biodanza it is!
Linda - juli 2020

***

Dansen met alles wat er is… in de binnenwereld EN de buitenwereld, omringd door fantastische mensen , in een prachtige omgeving, en onder de veilige, warme vleugels van een prachtig koppel.

Dit is in een notendop hoe ik de week in Buirefontaine beleefd heb.

Alle emoties kwamen aan bod, en konden gedanst worden: uitbundige vreugde, levensplezier, vrouwelijkheid, mannelijkheid, dankbaarheid, kracht, schoonheid,  tederheid, maar ook verdriet, pijn en boosheid…., alles mocht er gewoon zijn.

En steeds was er die warme baarmoeder om naar terug te keren, een baarmoeder van mensen die al die emoties ook kennen en herkennen, en die ik bij hen herkende en in hun ogen zag

Waardoor het me nog meer duidelijk werd dat we allemaal 1 zijn, uniek in ons zijn, gelijk in wezen, en krachtig in ons samen zijn, om de angst uit de wereld te verdrijven, en de liefde te laten overwinnen.

Roosmarijn juli 2020

***

“Dans het orakel”

Ongeveer halfweg deze 5-daagse met 16 andere gelijkgestemden, begon het tot me door te dringen dat ik eigenlijk mijn dagelijkse leven aan het dansen was. 

Ik was vertrokken naar deze reis met de aangename gedachte alles achter me te laten maar niets bleek minder waar.  

De ingrijpende beslissing die ik een paar maanden tevoren genomen had, de angsten voor de eventuele consequenties en reacties maar ook de tomeloze goesting, de zin, de honger en de prikkel naar mijn nieuwe project…ik zette het allemaal neer in het dansen. Ik kon het hele scala aan emoties kwijt in de muziek, in de bewegingen, in het samenzijn met de anderen, in de professionele begeleiding en ondersteuning, in dat prachtige plekje in de natuur.

Zo werd mijn “Dans van de donder” een soort van triomfantelijke orgelpunt, mijn teruggewonnen zelfzekerheid en vreugdevolle genieten van het Leven. 

Dit was mijn vierde Biodanzareis in Frankrijk en bij het naar huis rijden voelde ik weemoed om wat voorbij was maar ook grote dankbaarheid voor zoveel diepgang, schoonheid en genot.

(S.G)

***

Ha lieve Annette, het was niet gemakkelijk om de week samen te vatten want daarvoor herinnert mijn geest zich niet voldoende. En tegelijk is dát de samenvatting van wat ik wil vertellen.

<< Buirefontaine 2020
We dansen deze week de storm, we dansen chaos en daarna dansen we diep in yin, aarde, sensualiteit.
Ik wil graag volgen wat er met mij gebeurt in de dans, een beetje controle houden en opletten, zodat ik het kan onthouden om later te kunnen navertellen wat er met me is gebeurd en hoe ik ontwikkel...... 
Het lukt me niet. Wel herinner ik me dat ik tijdens de Storm verbaasd ben over mijn kracht en dat ik bewegingen maak waarvan ik dacht dat ik ze niet kon... en hoe ontzettend alles klopt, en hoe één alles is met de muziek…
Van de Chaos dans herinner ik me niets. Ik heb gedanst, ben er volledig in opgegaan.... en was er chaos? Geen idee! Te oordelen aan het feit dat mijn lijf nog helemaal heel is en mijn geest niet verward zou ik zeggen: deze chaos is een heel gezonde toestand!
Aan het eind van de week dansen we een vivencia met veel yin, sensualiteit, diepte, aarde. Mijn lijf danst, ik volg, en neem waar hoe mijn hele ziel zich kan uitdrukken in de dans. Ik voel me vrouwelijk, ik voel me Moeder, ik voel me.
Het is goed. >>

Evelien 

***

Dag lieve Annette, 

Eén van de grote uitdagingen die ik zelf als Biodanza docente ervaar  is om een thema te kiezen en vervolgens een vivencia neer te zetten waarin iedere oefening in de opbouw van het geheel zijn precieze plaats heeft. 

Verbazingwekkend is hoe het orakel, het thema van de Chaos voorlegden, nog voor die chaos in de vroege lente ook daadwerkelijk het leven van ieder van ons binnendrong. Ook bijzonder fascinerend om in de sporadische contacten die ik tussentijds met je had, te kunnen volgen hoe je  zorgvuldige en kundige lezing van de I Ching, je inspiratiebron was om de stage in zijn geheel en ook ieder van de vicencia’s,  verder vorm te geven.  

Duidelijk voelbaar was ook je vertrouwen om, ondanks alle chaos en hindernissen, de stage toch te laten doorgaan.  

Dankbaar ben ik je voor wat het me gebracht heeft.  Als visuele ankers op mijn weg, leven in mij nu ook de krachtige beelden waarmee we aan het dansen gingen (de kosmische metaforen taal).  

Het meest intens was voor mij de dans van het water.
 
Ik herinner me niet of je het in de inleiding op de dans had over de overgave. Je noemde het wel een Yin dans. Het was met de uitdaging me volledig over te geven aan de muziek dat ik de dans inging. 

Ik ging de toch van een rivier.  De eerste noten van de muziek brachten me bij de bron. Helder water. Helder zuiver licht. Om me heen een ongeschonden fris groen landschap. Eén en al zachtheid, harmonie, … .   Langzaam kwam ik in beweging, in de veilige bedding van de rivier, de stroom ervan volgend. Het rustige water werd kabbelend, sterker stromend, soms onheilspellend stil, om even later, volop turbulent, klaterend neer te vallen in de diepte van een waterval. Splitsing van druppels om elkaar na een diepe val terug te vinden en weer één te worden, weer samen rivier te vormen.  De dans was zo ook overgave aan chaos, in het besef dat de rivier, zijn weg gaand, uiteindelijk zijn doel vindt.  
De uitnodiging om in de dans een naar beneden te gaan, hielp om los te laten. Alles kon ik laten gaan. Er was geen ik meer. Ik werd de muziek. Eén met de muziek, werd ik éen met het water.  Groots was het gevoel toen ik op het einde van de reis ‘uitgespuwd’ werd in de grote oceaan.  Was het als een wedergeboorte?
 
Lang ben ik bang als kind geweest om te verdrinken, meegenomen te worden in een maalstroom van water, waterkolk. ‘Je kan toch zwemmen’, zei iemand me toen. De angst en onrust bleef. Alsof nu, met de beweging van overgave sterker in al mijn cellen geïncorporeerd, de angst plaats maakt voor het vertrouwen dat ook doorheen turbulente wateren en in overgave eraan, de stroom van Leven stuwend is, uitgang vindt… .      

(AvD)

***

Heel onverwachts en op de valreep verschenen we met zijn twee op Buirefontaine.

En dat was alsof het zo moest zijn.

 

Al meteen in de eerste sessie kregen we de kans om elkaar als koppel het mooiste cadeau te schenken:

Onszelf,

in zachtheid aangekomen,

en in alle veiligheid opgenomen in een nieuwe groep,

waardoor we elkaar volledig geopend en in volle afstemming

opnieuw echt mochten ontmoeten.

 

Een diepe intense ontmoeting,

waarin we een hectisch jaar van zorg af mochten sluiten.

Iets wat ons mentaal al langer duidelijk was,

maar wat we op een of andere manier nog niet samen konden doorvoelen.

 

En die ontmoeting liet dat in al zijn eenvoud en echtheid transformeren.

Het was voor ons de kern van onze eerste vivencia (beleving),

en tegelijk het begin van een intense reis die voor ons verscholen lag in het anagram die jij, Annette, legde.

 

Tijdens volgende vivencia’s konden we in “de dans van de donder” de kracht ervaren in onszelf en die ook zien in de ander;

om dan het mannelijke en vrouwelijke dat in ieder van ons schuilt te verkennen en te vieren;

waarna de dans van de chaos ons uitnodigde om connectie te maken met het donkere in onszelf,

dat donkere waar we zelf vaak blind voor zijn,

en waar ook die scheppende kracht in verscholen ligt om als een kiem door te breken naar het nieuwe licht.

 

En als je te midden van een vivencia even dreigde te overspoelen of te vervloeien,

was er steeds die zorg, van jou, van jullie en van de volledige groep,

zodat je die emotie, die beleving, die vivencia telkens opnieuw kon gaan containen.

En dat gebeurde in alle eenvoud door een zorgende blik, een ontmoeting, een omhelsing,…

 

Dat is net de kracht van Biodanza,

het nodigt je zo uit om te voelen, om af te stemmen en om te connecteren op een dieper weten waardoor je gaat transformeren.

Het laat je versmelten met alle polen in jezelf,

met je partner,

met ieder uit de groep,

en met “de elementen van het leven” die we dansten,

waardoor je echt gaat ervaren,

waardoor het denken voelen wordt,

en daarna een innerlijk diep weten.

 

En dat is een kunst die jij, Annette, als geen ander verstaat en weet over te brengen.

Je lichaam spreekt,

je dans nodigt uit om te beleven,

jij en Frank scheppen de bedding van de groep met zoveel kracht,

zodat ieder zichzelf en de ander mag en kan ervaren,

zonder oordeel en zonder te veel woorden.

 

De reis was heel inspirerend,

het anagram werkt door …

 

Fien & Lieven - Juli 2020

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx