Biodanza School Antwerpen

25.07.2021 Biodanza in de Franse Ardennen

 

Vijfdaagse Biodanza in de Franse Ardennen

Centre Buirefontaine

Zondag 25 juli - vrijdag 30 juli 2021

 

 

 

 

 

Dans het Orakel 

"We are all one" 

 

Heb je zin om deze vakantie ruimte te maken voor je eigen ontwikkeling?

 

 Kom dan naar de Franse Ardennen en geniet van een gastvrije plek die te midden van de natuur gelegen is. Een omgeving omringd door heuvels, weilanden en een meer waar we verkoeling kunnen vinden.

 

Het centrum bevindt zich relatief dichtbij huis en toch vertoeven we er in een heel andere wereld! Door het samen dansen verkennen we krachtige, nieuwe en – zonder overdrijving– grandioze horizonten.

 

Daarnaast is er tijd, ruimte en rust om te wandelen, te zingen, zwemmen, spelen en zeker niet te vergeten ... te verkeren in goed gezelschap.

Kortom het is genieten. 

 

 

Programma 

Zondag 25 juli inchecken vanaf 16:00 uur. Om 18.30 uur gezamenlijk diner en om 20:30 uur begint de eerste Biodanza-sessie. De daarop volgende dagen zijn er twee sessies per dag: elke ochtend èen voor de lunch en s’ avonds één na het diner. Dit programma is met uitzondering van de woensdag, dan dansen we alleen de ochtend. 

We eindigen vrijdagochtend met de vivencia omstreeks 12.30 uur waarna er nog een lunch voorzien is of zij die wensen een lunchpakket voor onderweg.. 

 

 

Locatie

Centrum Buirefontaine, Picardië Franse Ardennen bevindt zich vertrekkend vanuit Antwerpen op circa 200 km. Van Breda is het circa 250 km; http://www.buirefontaine.nl/nederlands/

 

Kosten als je inschrijft na 31 mei: 689 all-in

Early birds betalen: spoedig bekend

Prijs is op basis van een tweepersoonskamer met volledig pension. Het is ook mogelijk om in een eigen tent te slapen. Of reserveer een eenpersoonskamer of een studiootje. Deze twee laattste opties zijn tegen een meerprijs en zijn beperkt beschikbaar.

Boeken

Je boekt door een aanbetaling te doen van 200 euro op rekening NL59ABNA0233565604 t.n.v. A. Heynderickx met vermelding van je naam en “Frankrijk”. Het resterende bedrag maak je uiterlijk zondag 14 juni over. 


Testimonials 2019

Wat deelnemers me na deze vijf dagen dansen lieten lezen. 

 

Dansen met alles wat er is… in de binnenwereld EN de buitenwereld, omringd door fantastische mensen , in een prachtige omgeving, en onder de veilige, warme vleugels van een prachtig koppel.

Dit is in een notendop hoe ik de week in Buirefontaine beleefd heb.

Alle emoties kwamen aan bod, en konden gedanst worden: uitbundige vreugde, levensplezier, vrouwelijkheid, mannelijkheid, dankbaarheid, kracht, schoonheid,  tederheid, maar ook verdriet, pijn en boosheid…., alles mocht er gewoon zijn.

En steeds was er die warme baarmoeder om naar terug te keren, een baarmoeder van mensen die al die emoties ook kennen en herkennen, en die ik bij hen herkende en in hun ogen zag

Waardoor het me nog meer duidelijk werd dat we allemaal 1 zijn, uniek in ons zijn, gelijk in wezen, en krachtig in ons samen zijn, om de angst uit de wereld te verdrijven, en de liefde te laten overwinnen. Roosmarijn juli 2020

 

Lieve Annette , Wat jij neergezet hebt op deze vijfdaagse overstijgt gewoon alles. Dit is echt een meesterwerk van jewelste ! Whaw , zo loop ik al gans het weekend rond Whaw !!! Ik lach, ik dans, ik huil, ik schreeuw, mijn hart breekt bijna van al die puurheid  , al die liefde , mijn hart staat open, dat voel ik . Al deze pracht van deze vijfdaagse die ik heb mogen beleven in de door jou zo passend uitgekozen vivenvia’s.  Mooi maar ook heel bijzonder hoe alle sensaties zich nu, als een dans in mijn lichaam passeren en zich aandienen.

Annick juli 2019

 

Wat in mij natrilt is de keuze voor Liefde. Aanvaarden van alles wat zich in mij aandient, mij uitdaagt, roept, uitnodigt, triggert, groot of juist klein maakt. Er niet in verdwijnen maar het in zachtheid aanschouwen.

Nu, weer thuis, voel ik de kracht van de cirkel waarmee iedere Vivencia begint. De uitnodiging om zichtbaar te zijn, contact te maken, mij te laten zien, in beweging te komen, de ander te ont-moeten. Die ander, van wie ik niets weet, geen verhaal ken en die net als ik hier in deze kring van 'zielen' staat. 

Het waren dagen van ontmoeting, streling, moed verzamelen, van Yin en Yang, de innerlijke krijger aanroepen en wakker dansen. Een huwelijk aangaan van liefde en dualiteit, ik-overstijgend, van bewegen en bewogen worden. In een bedding van veiligheid, oefening, uitnodiging en JA zeggen....

En ook ervaren hoe fijne energie weer kan verdwijnen en de liefde verkrampt en 'op slot' gaat. En om dan, juist dan, weer in de kring te stappen, vloeibaar te durven worden, voetje voor voetje weer te bewegen en bereid te zijn 'het geraakte' los te willen laten. De handreiking aan te nemen en te ervaren dat ieder moment een kans biedt tot vernieuwing en bevrijding.  

Deze 5 dagen Biodanza in Centre Buirefontaine onder de liefdevolle en bezielende leiding van Annette Heynderickx  en Frank Vesters, voelen als een enorm groot geschenk aan mijzelf. En nu thuis hoor ik de liefdevolle roep om het concept vivencia te integreren in mijn dagelijks leven. Om alles wat zich in mij en in ons bevindt aan het licht te laten komen, zonder afwijzing, zonder vastgrijpen, om in liefdevolle aanschouwing te volgen, aanvaarden, te strelen. Erbij te blijven. Er doorheen te dansen. Te blijven dansen. In het besef dat niets blijft, niets mij toebehoort maar alles door mij heen stroomt en ik en wij als getuigen liefdevol aanwezig zijn. Dansend tot het eind!

Odette

 

Wat ik onthoud uit deze week:
- Durf verstillen
- Trage bewegingen tonen je de weg naar binnen
- Onze vrouwelijke kant is ontvangend, zacht als wind, fluide, ...
- Onze mannelijke kant is kracht, geeft leven, vastberadenheid, soms ook een stille kracht
- Durf de vijver leeg te maken, daar ontmoet je de wilden
- Vivencia's gebeuren tijdens de dans maar ook in gesprekken, in de stilte, samen zingend rond de gitaar van Dik,...
- Liefde begint met zelfliefde
- In onze kwetsbaarheid vinden we onze kracht
- Dit is de sterkste groep sinds 10 jaar die Annette en Frank tot op heden in Buirefontaine ervaarden (zeggen ze elk jaar, maar is ook waar ????....)
- Chantal is een charmante gastvrouw en René een presente gastheer 
- jullie waren stuk voor stuk geweldig
- niets is toeval, ieder van jullie was nodig om het energieveld , het collectief bewustzijn op te tillen
- Als je danst, vergeet dan vooral niet te genieten. Mijn drie woorden voor deze zesdaagse: 

Dankbaarheid, liefde, kracht

Anoniem

 

Hoe kan ik het zeggen..

dit moment..
ik heb het gezien

we zijn:
vol, 
compleet,
Heel..

.. en juist
wat we worden
en nog kunnen zijn,
wat we willen,
wat we afwijzen,
angst en pijn
en wat we niet willen zijn,
heeft uiteindelijk
dit moment
gevuld tot

Vol-Zijn

Ik heb het gezien,
jullie waren in mij
want ik was jullie..

wij waren dit moment
én de enig mogelijke plaats..

Ik heb het gezien..

maar hoe kan iets zich zeggen
dat niet gezegd kan worden..

adem, 
zing, 
speel,
ontmoet,

heb lief
en

"Dance
till the end of time..." Dik 

 

Terugblik op 2018
Terugblik en beschrijving van eerdere deelnemers van vijfdaagse in de FranseArdennen.

 

Een gevoel van vrijheid. Dat ervaar ik in de wekelijkse Biodanza lessen en de themadagen en -weekenden die ik af en toe volg. Tijdens de vijfdaagse met Annette is dat gevoel eindeloos bevestigd, verdiept, gegroeid en verankerd. Dansend, van oefening naar oefening, ontmoet ik mezelf, ontmoet ik de ander, ontmoet ik mezelf in de ander. Ervaar ik dat ik echt los kan komen van dat wat ego heet, en verbinding kan maken met dat wat eindeloos veel meer is, en verder gaat dan mijn persoon. Liefde. 
In deze vijfdaagse heb ik ervaren dat “moeiteloos zijn” ook echt mogelijk is! Annette biedt oefeningen aan in, zo voelde het, de perfecte volgorde, op de perfecte muziek, begeleid met perfecte uitleg. Ik hoef alleen maar, simpelweg, te doen wat voorgesteld wordt. De rest gaat vanzelf. En het gevoel blijft. Buiten de danszaal, na de vivencia, gaat de ervaring door. Als vanzelf. In de nacht droom ik over oude tijden en oude plaatsen, en daarbij denk ik: “laat ik hier maar blijven”. 

Eveline

***
Lieve allemaal, vanaf mijn allereerste ervaring met Biodanza heb ik de grote transformerende kracht ervan gevoeld. Ik heb intussen ook om me heen gezien, en bij mezelf gevoeld dat er in Biodanza niveaus van beleving zijn die lopen van een opwindend amusement aan de ene kant, tot een intens ritueel aan de andere kant. En altijd blijft er lichtheid, speelsheid en tederheid.
Op Buirefontaine ben ik, met behulp van de middelpuntzoekende kracht van Annette, weer een stap verder in de verdieping gegaan en dichter bij de kern gekomen. Ook heb ik ervaren dat een dans diep van binnen begint als energie. Energie die, in het fluïdum van de muziek, naar buiten stroomt, zich uit in beweging en zich vormt tot een dans. En dat proces vindt helemaal plaats in het moment, zonder denken en overwegen.
Ik heb deze paar dagen diepe eenheid en verbinding voelen ontstaan en daarin veel liefde gevoeld voor alles en iedereen om me heen.
Het is heel bijzonder om te ervaren dat ik in zo korte tijd zo diep in contact kan komen met een ander mens. Een mens van wiens verhaal ik helemaal niets weet. En omgekeerd is mijn verhaal totaal afwezig, verhalen en geschiedenis zijn afwezig en overbodig.  Het is een prachtige bevrijding om in de dans je verhaal af te kunnen leggen, helemaal in het moment te stappen en helemaal te zijn die je bent door de ogen van een ander mens.
 
Over het non-dualistische wezen van Biodanza tot slot dit gedichtje dat ik een tijdje geleden maakte:
 
Mijn gedicht ben jij
in mij
De wind in de bomen ben jij
in mij
De vogel en de berg ben jij
in mij
Dag en nacht ben jij
in mij
Aarde ben jij
in mij
De dans ben jij...
...jij danst in mij
Een lieve groet aan jullie allemaal en nogmaals veel dank, Dik
  
DANSEN VAN LICHT EN EROTIEK & HYMNE AAN DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID EN TEDERHEID
Biodanza kende ik als een dans -en ontmoetingsvorm met een hoog ‘knuffelgehalte’ waarin je intermenselijke thema’s op ingetogen en expressieve wijze uitdrukt en dit afwisselend alleen of samen met de ander doet.  Op grond van enkele Biodanza ervaringen alweer enige jaren geleden kon ik er verder geen diepgaande betekenis aangeven. Het gedachtegoed van de grondlegger Rolando Toro, kende ik niet.
En toen kwam er een aankondiging voorbij van een zomerweek in de Franse Ardennen. Na wat wikken en wegen melde ik mij aan, een lijfelijke bezigheid voelde, in aansluiting op de massage opleiding die ik volg, goed en passend. En een week lekker dansen, wie wil dat nou niet?
 
En zo kwam ik zondag 23 juli tussen deelnemers terecht voor wie Biodanza een wekelijkse activiteit is en voor sommigen ook niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Hoe was ik in dit bonte gezelschap terecht gekomen vroeg ik mij af?  Welk intuïtief deel in mij had mij naar deze plaats geleid en heeft geweten dat ik aan deze week ‘moest’ deelnemen?
 
Ik ben ondertussen een paar dagen thuis en er nog steeds een beetje ‘ondersteboven’ van. Life-changing, zo voelt het in mij na 6 dagen en 9 vivencia’s onder de liefdevolle en bezielende leiding van Annette en Frank in de prachtige omgeving van Centre Buirefontaine met René en Chantal.
 
Zonder mijn hele levensverhaal te gaan beschrijven vindt de intense ervaring van deze week een voedingsbodem in mijn persoonlijk leven waarin ‘overleven’ dominanter is dan ‘beleven’. Er is een groot tekort geweest aan vroege bevestiging, veiligheid en aanraking en in mijn rugzak bevinden zich pijnlijke ervaringen met intimiteit. Als reactie hierop is mijn verlangen naar affectie, tederheid, beminnen en bemind worden, bedolven onder een stevige laag angst en afweer. Bedolven en verstopt maar niet verdwenen weet ik nu. Deze week werd ik ‘geroepen’ om in de dans tevoorschijn te komen, zichtbaar te zijn en mijn kwetsbaarheid te (be)leven. In de liefdevolle bedding waarin de vivencia’s plaatsvonden en vanuit een zorgvuldige opbouw van oefeningen en uitnodigingen, opende ik mij zonder dat ‘ik’ er eigenlijk aan te pas kwam…In mij klonk geen enkel ‘ja maar’ en al mijn overtuigingen die mij vanuit schaamte en angst zo ontzettend in de weg kunnen zitten, zwegen. Er was overgave en mijn lichaam bewoog en werd bewogen, alles in mij was vloeibaar….
 
In de loop van mijn leven heb ik veel ervaring opgedaan met diverse vormen van (lichaams)therapie, persoonlijke ontwikkeling, haptonomie en massage. En alles heeft mij geholpen en de weg gewezen.  Maar de ervaring van deze Biodanza week ging verder, deze week heeft mij ‘thuis’ gebracht, thuis in mijzelf.  En heeft mij op de meest zachte en tedere wijze wakker gekust en (weer) tot leven gewekt. Aan het einde van de week ging er door mij heen: stel je toch eens voor dat het waar is, dat ik goed ben zoals ik ben en dat er geen voorwaarden zijn om te kunnen liefhebben en om lief gehad te worden…en ik lachte want ik wist…...het ís waar, ‘stel je toch eens voor’ mag weg.  Ik hoef niet eerst slank, ‘mooi’ en ‘anders’ te worden, alles is aanwezig, ik ben vol-maakt zoals wij allemaal volmaakt zijn. Biodanza nodigt ons liefdevol uit om deze volle potentie te leven.
Biodanza is een weg van (zelf)bevrijding, van het leven vieren, van moed, gaan, contact, intimiteit, ontdekking, onderzoek, overgave, avontuur.
Ik ben geroepen en mijn hart heeft het gehoord en zegt ja…...voluit en volledig! Dit fragiele ‘ontwaken’ vraagt om koestering en ‘onderhoud’. Ik ga op zoek naar een wekelijkse groep en wie weet…komt ook de opleiding nog in beeld…...stap voor stap……Met grote dank aan de mooie groep mensen en het op liefdevolle wijze vóórgaan van Annette en Frank!!
Odette
====
En nog een prachtig gedicht van een deelneemster
Biodanza:
Veilig lab van mens-zijn.
Hier probeer ik niet mijn pen,
ik probeer mijn wezen.
Ben ik dit echt, mag ik mij zijn?
En wie ben jij?
Ik zie je, jij ziet mij.
Eenmaal zo geweest, kan ik niet meer terug.
Ik lijk veranderd,
maar ben slechts meer mezelf.
Lieve help, wat eng,
en wat een feest.
Liefs van XX
======
Lieve allemaal,
Het gaat vooral over de dagen ná de Biodanza. Zaterdag de hele dag in een roes geleefd…zalig.
 
Gisteren heel erg boos en veel tranen. Boosheid zat echt diep vanbinnen en wilde eruit maar dat is me niet gelukt.
Een confrontatie met mijn partner gehad, maar dat leverde weinig op, geen communicatie mogelijk. Ik bleef boos diep vanbinnen en ben naar bed gegaan.
 
Daar gaan schrijven en toen kwamen de tranen, ook diep vanbinnen.
Het lijkt allemaal zo gewoon, maar dat stukje diep vanbinnen dat is niet zo gewoon voor mij. Ik voelde een diep, diep verdriet, waar ik gelukkig bij kon. (…)
 
Vanochtend met een kater opgestaan en ik heb partner een app gestuurd (…) Ook hij had veel verdriet. Ik heb gezegd dat ik hem graag wil vergeven maar dat dat niet zomaar gaat en tijd nodig heeft.
We hebben beiden intens zitten huilen en tja... ik stond als vanzelf op en nodigde hem uit voor een omhelzing. Beiden gebroken en vol verdriet.
 
Het voelde goed om te doen, en hij was dankbaar.
Dit helpt mij in het proces van vergeving.
Ik voel dat als ik vergeef de weg vrij wordt gemaakt voor iets nieuws.
Als ik niet vergeef blijft het altijd tussen ons instaan en kunnen we beiden niet verder.
Het is zeker nog niet geheeld bij mij, maar ik voel een soort verlichting om verder te kunnen.
Een opening, die ik voor mezelf houd, deze is van mij, ik alleen heb toegang tot deze opening en ik bepaal wie ik binnen laat.
 
Dat ik dit heb ervaren, ook de omhelzing met hem, heeft voor mij zeker te maken met de week Biodanza.
Het contact zoeken, mijn pijn opzoeken en toelaten, toestaan er te zijn.
Ik kan het niet zo goed verwoorden, en dat hoeft ook niet. Het voelt voor mij zo.
Ik heb vanmiddag wat spulletjes gepakt en ben gaan wandelen. Handdoek gespreid bij mijn favoriete boom. Daar even bij gezeten, de boom zijn energie gevoeld. Die trekt me zo naar de aarde.
Appeltje gegeten en wat gelezen. 
Doe ik eigenlijk nooit zo, het was heerlijk en het kwam uit mezelf.
Ik ga het redden...... me, myself and I.
Beste trio ooit voor mij!

 

Inschrijven (Start)Datum: 25.07.2021
Vervolgdata: 30 juli 2021
Locatie: Buirefontaine
Straat:
Plaats: 02500 Aubenton
Tijd: aankomst vanaf 16.00 uur
Prijs: € early birds price/ last birds € 689
Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx

19.0
939
34
3.231.25.104