Biodanza School Antwerpen

Biodanza Modelschool- Antwerpen. Cyclus VII start op 20/21 April 2024

 

“Het zijn van een Biodanza docent geeft ons de mogelijkheid om in elke les het paradijs te scheppen en daarin te vertoeven. Wat een betoverend werk! Biodanza docenten hebben de missie om een beetje meer liefde, schoonheid en vreugde in deze wereld te brengen." 

Rolando Toro

 

De Biodanza school Antwerpen is verbonden aan de Scuolatoro en volgt de richtlijnen die het regelement bevat van dit unieke opleidingsprogramma, dat ontwikkeld is door Rolando Toro Araneda, de grondlegger van Biodanza. 

De school stelt ten doel het gedachtengoed van Rolando en de cohesie van het systeem dat hij gecreëerd heeft, te behouden. De school biedt ervaringsgericht onderwijs vanuit de theorie en de methodologie van de vivencia. 

In de eerste twee jaren van de opleiding richten we ons met name op persoonlijke groei  en ontwikkeling. In het derde jaar wordt de focus verplaatst naar het tranformatieproces van leerling naar docent.


De Scholen die deel uitmaken van de Scuolatoro Coöperatie staan garant voor een hoge kwaliteit van onderwijs, effectiviteit van de methode en het behoud van consistentie van het Biodanza Systeem Rolando Toro Araneda (SRTA).

 

 

Een unieke school in de wereld

 

De School staat onder leiding van Annette Heynderickx en Silvia Signorelli als coördinator. In de opleiding komen gespecialiseerde docenten waarvan sommige uit Zuid-Amerika, Italië of Zwitserland  om les te geven.

 

Het College van Docenten bestaat uit: Silvia Signorelli, Francesco Binfaré, Eliane Matuk, Marcelo Mur. Viviana Luz Toro, Frank Vesters, Annemie Van Diest, Fien Morel, Lieven Clement en Ann Van Hooreweder, An van Hoornick, Malic en Tinne Zylias- Cuyver en Arjan Ramaker.

 

Annette Heynderickx 

Annette kwam in aanraking met Biodanza bij de School in Amsterdam in 2000. Daar werd ze meteen geraakt door Biodanza. Na de opleiding zette ze zich in als coördinator voor de nieuw op te richten School voor Biodanza in Rotterdam. Ze verdiepte zich verder in het vak bij de Scuolatoro in Milaan waar zij ondermeer les kreeg van Rolondo Toro zelf.

 

Daarna werd ze gevraagd om de School voor Biodanza School van Antwerpen onder haar hoede te nemen.  Met de opzet om strict volgens de richtlijnen van Rolanda Toro nieuwe mensen op te leiden tot de beste Biodanza docenten. 

 

 

 

 

Silvia Signorelli

Sylvia is Tutor en didactisch leraar afgestudeerd aan de Scuolatoro in Milaan. Zij is pionier van Biodanza in India en Rusland.

Haar eerste poëziebundel verscheen in december 2008 "La tua voce sonora" Een verzameling van 40 gedichten met daarin het voorwoord van Rolando Toro. 

Silvia was president van AIPOB samen met haar partner Francesco Binfaré. Beiden zijn zij met hart en ziel verbonden aan onze school. 

 

 

 

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx