Biodanza School Antwerpen

Biodanza opleiding- Antwerpen. 

Nieuwe cyclus start 20/21 April

“Het zijn van een Biodanza docent geeft ons de mogelijkheid om in elke les het paradijs te scheppen en daarin te vertoeven. Wat een betoverend werk! Biodanza docenten hebben de missie om een beetje meer liefde, schoonheid en vreugde in deze wereld te brengen". Rolando Toro

 

Onze School in Antwerpen is verbonden aan de Scuolatoro en de AIPOB** (Internationale Beroeps- vereniging van Biodanza Leraren - Systeem Rolando Toro Araneda.) 

**De eerste Model School werd opgericht door Rolando Toro met Eliane Matuk in Milaan. Later, toen Professor Toro naar Chili, zijn geboorteland, verhuisde, werd een tweede school geopend met Claudete Sant'Anna in Santiago.


Door het woord "model" te gebruiken wilde Rolando Toro verwijzen naar de school die hij persoonlijk had opgericht en waarin hijzelf de enige leraar was gedurende verschillende opleidingscycli. Vanaf de oprichting van de Coöperatieve Scuolatoro (School van Toro) werd met deze definitie verwezen naar de Scholen die de Oorspronkelijke Methode van zijn scheppingswerk wilden volgen. En dit met eerbiediging van het in zijn intellectueel testament uitgedrukte wil in manier van Biodanza-onderwijs.
De scholen die deel uitmaken van de Scuolatoro Coöperatie staan garant voor een hoge kwaliteit van het onderwijs, voor de effectiviteit van de methode en voor het behoud van de consistentie van het Biodanza Systeem van Rolando Toro Araneda (SRTA).

 

De School voor Biodanza- Antwerpen streeft ernaar om de studenten op te leiden tot Biodanza leraren naar het "Rolando Toro systeem". Waarna men Biodanza kan geven aan groepen volwassenen: in zowel educatieve instituten als ziekenhuizen of de sociale hulpverlening.

Een Biodanza opleiding is iets uniek in de wereld

Het biedt zowel theoretisch achtergrond als een vivenciele, d.w.z. een eigen diepe ervaring in de dans in de opleiding.

Na elk theoretisch gedeelte dansen we om datgene wat we geleerd hebben binnen in onszelf te ervaren. De beleving noemen we in Biodanza vivencia. De vivencia- methode is geoptimaliseerd naar de resultaten van vele jaren onderzoek door professor Rolando Toro Araneda.

 

In de opleiding worden verschillende gespecialiseerde leraren uitgenodigd, waarvan sommige uit Zuid Amerika, Italië, België, Nederland of elders om hun didactische vaardigheden en talenten en om hun ondersteuning aan de school te bieden.

College van Docenten: Silvia Signorelli, Francesco Binfaré, Eliane Matuk, Marcelo Mur. Viviana Luz Toro, e.a.

De School valt onder de directie van Annette Heynderickx, Tutor en Didactisch Biodanza leraar en als co-ordinator Silvia Signorelli

 

 Silvia Signorelli: Tutor en didact leraar en Coordinator van de School. Silvia is afgestudeerd aan de Scuolatoro- School voor Biodanza in Milaan. Zij is pionier van Biodanza in India en Rusland.

Haar eerste poezie bundel verscheen in december 2008 "La tua voce sonora" een verzameling van 40 gedichten met daarin het voorwoord van Rolando Toro. Daarnaast doet Silvia ongelooflijk mooi werk om Biodanza in de wereld te zetten, en de professionalisering van ons beroep door haar Presidentschap van AIPOB.

Silvia is samen met haar partner Francesco Binfaré, Didactisch Biodanza leraar verbonden aan onze school. 

 

College van assistentie; Frank Vesters, tutor en didactisch Biodanza leraar.

Collega's leraren, didacten en tutoren die de School mee ondersteunen: 

Biodanza docenten en tutor van de school; Annemie Van Diest, Frank Vesters

Didactische Biodanza leraren en tutor: An van Hoornick, Malic en Tinne Zylias- Cuyver, Frank Vesters, Arjan Ramaker.

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx