Biodanza School Antwerpen

Biodanza opleiding- Antwerpen

“Het zijn van een Biodanza docent geeft ons de mogelijkheid om in elke les het paradijs te scheppen en daarin te vertoeven. Wat een betoverend werk! Biodanza docenten hebben de missie om een beetje meer liefde, schoonheid en vreugde in deze wereld te brengen". Rolando Toro

 

Onze School in Antwerpen is verbonden aan de Scuolatoro en de AIPOB** (Internationale Beroeps- vereniging van Biodanza Leraren - Systeem Rolando Toro Araneda.)

Deze nieuwe structuur is opgericht door een groep schooldirecteuren en Biodanza professionals om de ontwikkeling van het Biodanza systeem te beschermen. Dit in overeenstemming met de laatste wilsbeschikking van Rolando Toro Araneda en om de identiteit van zijn systeem te behouden.

De School voor Biodanza- Antwerpen streeft ernaar om de studenten op te leiden tot Biodanza leraren naar het "Rolando Toro systeem". Waarna men Biodanza kan geven aan groepen volwassenen in zowel educatieve instituten als in ziekenhuizen of in de sociale hulpverlening.

 

**The first Model School was personally founded by Rolando Toro with Eliane Matuk in Milan. Later, when Professor Toro moved to Chile, his native country, the second school was opened with Claudete Sant’Anna in Santiago.
By using the word “Model” Rolando Toro wanted to refer to the school he personally founded and in which he himself was the only teacher through several training cycles. Starting from the foundation of the Scuolatoro Cooperative, by using this definition, reference is made to the schools that intend to follow the Original Method of its creator, respecting his will expressed in the intellectual testament in their way of teaching Biodanza.
The Schools belonging to the Scuolatoro Cooperative are a guarantee of a high standard of teaching, of the effectiveness of the method and of the preservation of the consistency of the Biodanza System of Rolando Toro Araneda (SRTA).

De School van Antwerpen heeft deze standaard als hierboven vermeld. 

Een Biodanza opleiding is iets uniek in de wereld

Het biedt zowel een theoretisch als een vivenciele (eigen diepe ervaring in de dans) opleiding.

Dit wil zeggen na elk theoretisch gedeelte hebben we een vivencia,  dansen we om datgene wat we geleerd hebben binnen in onszelf te ervaren. De vivencia- methode is geoptimaliseerd naar de resultaten van vele jaren onderzoek door professor Rolando Toro Araneda.

 

In de opleiding worden verschillende gespecialiseerde leraren uitgenodigd, waarvan sommige uit Zuid Amerika, Italië, België, Nederland of elders om hun didactische vaardigheden en talenten en om hun ondersteuning aan de school te bieden.

College van Docenten: Silvia Signorelli, Francesco Binfaré, Eliane Matuk, Marcelo Mur. Viviana Luz Toro

De School valt onder de directie van Annette Heynderickx, Tutor en Didactisch Biodanza leraar

 

Coordinator van de School; Tutor en didact leraar Silvia Signorelli

Silvia is afgestudeerd aan de Scuolatoro- Model school voor Biodanza in Milaan. Zij is pionier van Biodanza in India en Rusland.

Haar eerste poezie bundel verscheen in december 2008 "La tua voce sonora" een verzameling van 40 gedichten met daarin het voorwoord van Rolando Toro.

Silvia is President van de AIPOB.

Ook haar partner Francesco Binfaré, Didactisch Biodanza leraar is verbonden aan onze school. 

 

College van assistentie; Frank Vesters, tutor en didactisch Biodanza leraar.

Collega's leraren, didacten en tutoren die de School mee ondersteunen: 

Biodanza docenten en tutor van de school; Annemie Van Diest, Frank Vesters

Didactische Biodanza leraren en tutor: An van Hoornick, Malic en Tinne Zylias- Cuyver, Frank Vesters, Arjan Ramaker.

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx