Biodanza School Antwerpen

Boodschap van Rolando Toro aan Biodanza studenten 

" Een nieuw scenario van menselijke evolutie is aan het aanbreken; een nieuw, ongekend type van sociale actie komt voort uit het verlichte hart.  We weten nu dat er geen sociale transformatie mogelijk is zonder een diepgaande verandering in gevoelens, d.w.z. in de manier waarop mensen met elkaar en met de kosmische omgeving verbonden zijn.  Biodanza is de grootste organiserende kracht, een synthese van verenigende energie die in staat is het leven te vernieuwen. Onze sleutel is contact, onze zekerheid is contact. Maar een contact dat zo intiem, diep en emotievol is dat het alleen tot stand kan komen door de geleidelijke openbaring van liefde. 

Het huidige onderwijs bevordert contact niet, contact betekent het aangaan van essentiële banden. 
De huidige onderwijssystemen creëren mensen die voorbestemd zijn om hun mogelijkheden te laten mislukken. 
Het huidige onderwijs houdt de mens niet verenigd met zijn werk, maar scheidt hem er juist van af. 
Het huidige onderwijs cultiveert geen affectiviteit, maar houdt mechanismen van uitbuiting en onderdrukking in stand. 
Het huidige onderwijs ontwikkelt geen kosmisch bewustzijn of ecologische liefde. 
Haar methodologieën verminderen dit bewustzijnsniveau zelfs. 

Ongetwijfeld zou door middel van slechts één generatie de loop van de geschiedenis veranderd kunnen worden als de rituelen van een beschaving van de dood getransformeerd zouden worden in een permanente creatie van bewust en liefdevol leven. 
De opvoeding van één enkele generatie zou de kwaliteit van het evolutieproces in de wereld veranderen. Mensen zouden opgeleid worden voor heelheid, zoals de holistische cultuur voorstelt. Biodanza legt een geweldige basis voor deze renaissance. 

De evolutie van het heden moet de mannen van de toekomst omvatten. De mens van het heden zal zich weten onder te dompelen in de smaak van tranen en de smaak van het lichaam, van zijn liefdes, en zal zich weten te openen voor extase, voor het essentiële, voor het eeuwige. Contact is een politieke actie; liefde en transcendentie zijn drijvende krachten van sociale rechtvaardigheid. Biodanza is de samenzwering van de liefde. 


De tijd is gekomen om te beginnen. 


Ik stuur deze boodschappen naar mijn studenten, de charismatische kinderen die het leven mij heeft geschonken en in wie de energie ontkiemt voor de schepping van een wereld waarin het leven zal worden gerespecteerd en verheven." 


Rolando Toro

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx