Biodanza School Antwerpen

annette en rolando.jpg

 

Tutor en Didactisch Biodanza leraar opgeleid in de School voor Biodanza – Amsterdam. Vervolgens met veel plezier voor drie jaar de organisatie van een startende School voor Biodanza in Rotterdam verzorgd.

 

Gekozen om de methodologie en de achtergronden van Biodanza verder te bestuderen en verdiepen in de oorspronkelijke School voor Biodanza, de Scuolatoro in Milaan. Deze school werd opgericht door Rolando Toro zelf en is nu o.l.v. Eliane Matuk en Viviana Luz Toro. 

 

Van daaruit kwam de vraag van Rolando en Eliane Matuk om de directie van de School in Antwerpen op me te nemen. In januari 2010 werd dat een feit. Samen met Silvia Signorelli als coördinatrice openden we de School voor Biodanza - Antwerpen. 

Inmiddels zijn we tien jaar verder en zijn er 17 leraren afgestudeerd aan de School.

 

Tot op de dag van vandaag ervaar ik de opleiding als een buitengewone kans om te groeien, te ontspannen, plezier te ervaren in mijn lichaam, mijn leven en in de beweging. Ik leer door dans en bewegingen patronen, karikaturen, heilige huisjes, aannames mijn eigen, unieke vorm te vinden! Het is een bijzonder traject om steeds weer de uitnodiging te krijgen het leven in elk moment opnieuw van binnenuit te beleven… en dan ook nog te dansen! Een weg om vrij te durven zijn en voortdurend nieuw te worden.

 

Biodanza is voor mij als poëzie, een dans waarin mijn leven zich stap voor stap openbaart, mijn ziel zich langzaam en behoedzaam ontvouwt. 

 

Binnenkort start de zesde cyclus van de opleiding. Het is mogelijk om je daarbij aan te sluiten. Naast de opleiding geef ik wekelijks Biodanza in Breda, superviseer aankomende leraren in hun praktijk-leerproces en geef workshops in Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Milaan.

 

Door mij gevolgde toepassingen en specialisaties:

 • Biodanza en de I Tjing- boek der veranderingen, dansen, Parijs 2006 Rolando Toro Araneda
 • Biodanza en heropvoeding van contact -Bio-integratieve massage Padova 2005-2006 Sandra Salmaso
 • Biodanza op de werkvloer, Milaan 2008 Valkira Bolinelli
 • Biodanza en Stem, Bologne It. 2006 Sergio Cruz
 • Eros, Amor en relaties, Milaan 2004/5 R. Teren en Veronica Toro
 • Biodanza in de natuur, Elaine Matuk Slovenië 2007)
 • Biodanza met kinderen, Amsterdam 2003 Patricia Martello
 • Minotaurus project, Hamburg 2003/4- S.Cruz, R. Teren, V. Toro, Cristina Arrieta
 • De Argonauten Missie (bij beide laatste specialisaties wordt gebruik gemaakt van een oude Griekse Mythe, deze werden door Rolando bewerkt in een hedendaags ritueel, om ons innerlijk pad te openen) Griekenland Volos door Rolando Toro en Elaine Matuk
 • Aqua Biodanza, Italië Eliane Matuk 2006
 • Biodanza en het voorgevoel van de engel, Antwerpen Nadia Robin 2017
 • Biodanza voor koppels Milaan o.l.v. Eliane Matuk en Marcelo Mur 2018/2019
 •  "Inmiddels al weer jaren geleden ging ik maandeljks naar Milaan om daar als tutor in de Scuolatoro me verder te bekwamen in de methodologie van Biodanza.  Van deze Scholen (Scuolatoro) waren er ten tijde dat Rolando leefde twee in de hele wereld, één in Milaan en één in Chili.

  Deze twee scholen waren een belangrijke orientatie voor alle Scholen voor Biodanza in de wereld.

  Het als tutor aanwezig zijn betekende dat ik de studenten daar in de opleiding hun ontwikkeling mee volgde en zag hoe hun harten zich openden voor een liefdevolle, zachte weg. Een weg dichter bij zichzelf en tevens dichter in de nabijheid van anderen. De speelsheid van Biodanza, de warmte, de aanraking, de schoonheid, de expressie, heeft me totaal aangegrepen om niet te zeggen "ik ben er helemaal vol van."

  In mijn lessen kun je ervaren en voelen dat je beweegt, dat je leeft, dat je er helemaal mag zijn. Dat je verbonden bent met alles en iedereen. Dat je. je schoonheid mag tonen in al haar aspecten, ook in je kwetsbaar,heid. Zodat je als authentiek izelf er doorheen gaat stralen.

  Dat geldt voor jou en voor de ander met wie je danst. Als je elkaar in de armen houdt, dan ben je heel even de ander. Je ontmoet elkaar op een diep niveau met veel respect.

  Ik hoop dan dat je na de lessen dat respect en die levensenergie meeneemt in je dagelijks leven"

 

Testimonia van een lieve vriendin

Yes, it was just what I was looking for… music, affectivity, the movement, Dance, the group


After years of courses and for courses-, looking for answers to the many questions that ever lived as a baby in me ... That is who I am? Where I come from? What is my task? One evening about 14 years ago, at the invitation of a friend of mine we went to try a meeting of Biodanza, and for the first time in my life I felt I was in the right place.

Yes, it was just what I was looking for… music, affectivity, movement, Dance, the group.

After much searching, I found a way ... I would almost say "my way". Since then I never stopped practicing this discipline and I can say that more and more in love with this system of human integration.

To me it has helped me so much grief to draw the two most important of my life… I learned to accept my emotions, my sensitivity, fragility my understanding that they are not weaknesses but features that represent me as a human being unique and unrepeatable.

Are seven years that I lead groups of people in this wonderful world of emotions and integrated movement and the greatest joy is to see how the people gradually begin to improve the quality of their lives to get better, to be more aware and affective.

I've always wondered what my task in life could be…and who knows maybe it is just that, spread this wonderful method that Rolando Toro has given us and bequeathed to try to humanize this world.

I am confident because, as our beloved Rolando, humanize this civilization is not a utopia. but only a great job!

With immense gratitude to Rolando Toro I say THANK YOU!

From a wonderful colleague of Italy, Maria Cristina Nanni 

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx