Biodanza School Antwerpen

                                                                  

 

 

 

"Biodanza heeft mijn leven voorgoed veranderd." Biodanza is voor mij een speeltuin, waarin ik geleerd heb stapsgewijs vrijer te worden. Mezelf beter uit te drukken. In mijn lichaam te wonen met veel plezier. Mijn verlegenheid te overwinnen. Het liet me persoonlijk groeien.  Het dansen in groep stimuleerde mijn levensvreugde en creativiteit.  Dit alles voelde als een warm bad. Het genieten van contact en verbinding. 

Ik ontdekte dat Biodanza mijn hart opende. Dat het om poëzie, liefde en tederheid gaat. Het leven in mij ging weer sprankelen. Iets teers en heiligs in mij ontwaakte. Intens geluk ontvouwde zich in mij. 

 

Vijftien jaren geleden ging ik maandelijks naar Milaan om daar, als tutor in de Scuolatoro me verder te bekwamen in de methodologie van Biodanza.  Van deze Scuolatoro waren er ten tijde dat Rolando leefde, twee in de hele wereld, één in Milaan en één in Chili. Deze twee scholen waren een belangrijke oriëntatie voor alle Scholen voor Biodanza in de wereld.

 

Het als tutor aanwezig zijn betekende dat ik de studenten in opleiding hun ontwikkeling volgde. Ik zag hoe snel en moeiteloos ze in hun ontwikkeling stappen maakten. De speelsheid van Biodanza, de warmte, de aanraking, de schoonheid, de expressie, heeft me totaal gegrepen."

 

Vanaf 2003 gaf ik wekelijks Biodanza in Breda, voorheen ook in Antwerpen, in Rotterdam en Goes. Nu alleen reeksen in Breda en geef workshops in Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Milaan.

 

In Januari 2010 opende ik samen met Silvia Signorelli, als coördinator de School voor Biodanza - Antwerpen. Inmiddels zijn er 18 Biodanza leraren afgestudeerd. 

 

annette en rolando.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door mij gevolgde toepassingen en specialisaties:

 

 • Biodanza en de I Tjing- boek der veranderingen, dansen, Parijs 2006 Rolando Toro Araneda
 • Biodanza en heropvoeding van contact -Bio-integratieve massage Padova 2005-2006 Sandra Salmaso
 • Biodanza op de werkvloer, Milaan 2008 Valkira Bolinelli
 • Biodanza en Stem, Bologne It. 2006 Sergio Cruz
 • Eros, Amor en relaties, Milaan 2004/5 R. Teren en Veronica Toro
 • Biodanza in de natuur, Elaine Matuk Slovenië 2007)
 • Biodanza met kinderen, Amsterdam 2003 Patricia Martello
 • Minotaurus project, Hamburg 2003/4- S.Cruz, R. Teren, V. Toro, Cristina Arrieta
 • De Argonauten Missie (bij beide laatste specialisaties wordt gebruik gemaakt van een oude Griekse Mythe, deze werden door Rolando bewerkt in een hedendaags ritueel, om ons innerlijk pad te openen) Griekenland Volos door Rolando Toro en Elaine Matuk
 • Aqua Biodanza, Italië Eliane Matuk 2006
 • Biodanza en het voorgevoel van de engel, Antwerpen Nadia Robin 2017
 • Biodanza voor koppels Milaan o.l.v. Eliane Matuk en Marcelo Mur 2018/2019
 • Biodanza en de Boom van Verlangen 2022 met Silvia Eick

 

Testimonia:


Ja, het was precies wat ik zocht... muziek, affectie, beweging, de dans, de groep
Na jaren van cursussen en het geven van cursussen-, op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ooit als baby in mij leefden ...
Is dat wie ik ben? Waar kom ik vandaan?
Wat is mijn taak?
Op een avond, zo'n 14 jaar geleden, gingen we op uitnodiging van een vriendin een bijeenkomst van Biodanza uitproberen, en voor het eerst in mijn leven voelde ik dat ik op de juiste plaats was.

Ja, het was precies waar ik naar op zoek was... muziek, affectiviteit, beweging, Dans, de groep.
Na veel zoeken, vond ik een manier ... Ik zou bijna zeggen "mijn manier". Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met het beoefenen van deze discipline en ik kan zeggen dat ik meer en meer verliefd word op dit systeem van menselijke integratie.

Voor mij heeft het me zo geholpen met verdriet ... Ik heb geleerd om mijn emoties te accepteren, mijn gevoeligheid en kwetsbaarheid Te begrijpen dat dit geen zwakheden zijn, maar kenmerken die mij vertegenwoordigen als een mens uniek en onherhaalbaar.

Er zijn nu zeven jaar voorbij waarin ik groepen mensen leid in deze wondere wereld van emoties en geïntegreerde beweging en de grootste vreugde is om te zien hoe de mensen geleidelijk aan de kwaliteit van hun leven beginnen te verbeteren, om bewuster en affectiever te worden.

Ik heb me altijd afgevraagd wat mijn taak in het leven zou kunnen zijn... en wie weet is het dit wel, deze prachtige methode verspreiden die Rolando Toro ons heeft gegeven en nagelaten om te proberen deze wereld te vermenselijken.

Ik ben vol vertrouwen omdat, zoals onze geliefde Rolando, het vermenselijken van deze beschaving geen utopie is. maar slechts een geweldige taak!
Met immense dankbaarheid voor Rolando Toro zeg ik: DANK U!


Van een prachtige collega uit Italië, Maria Cristina Nanni 

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx