Biodanza School Antwerpen

annette en rolando.jpg

 

Tutor en Didactisch Biodanza leraar opgeleid in de School voor Biodanza – Amsterdam. Vervolgens met veel plezier voor drie jaar de organisatie van een startende School voor Biodanza in Rotterdam verzorgd.

 

Gekozen om de methodologie en de achtergronden van Biodanza verder te bestuderen en verdiepen in de oorspronkelijke School voor Biodanza, de Scuolatoro in Milaan. Deze school werd opgericht door Rolando Toro zelf en is nu o.l.v. Eliane Matuk en Viviana Luz Toro. 

 

Van daaruit kwam de vraag van Rolando en Eliane Matuk om de directie van de School in Antwerpen op me te nemen. In januari 2010 werd dat een feit. Samen met Silvia Signorelli als coördinatrice openden we de School voor Biodanza - Antwerpen. 

Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en er zijn reeds 17 leraren afgestudeerd aan de School.De meeste van hen werken in het Antwerpse, in Brugge, Gent en omstreken. Arjan geeft Biodanza in Almelo, Hans en Philippine in Bergen op Zoom.

 

Tot op de dag van vandaag ervaar ik de opleiding als een buitengewoon sterke kans om te groeien, ontspannen, plezier te ervaren, niet alleen in mijn hoofd maar in mijn lichaam te zijn. Door dans en bewegingen leer ik patronen, karikaturen, heilige huisjes en aannames te transformeren naar mijn eigen, unieke vorm!

Het is bijzonder om steeds opnieuw de uitnodiging te krijgen om nieuw te werden en het leven in elk moment te dansen. Het is een poort naar vrijheid en expansie op zovele gebieden.

 

Biodanza is als poëzie, als een dans waarin mijn leven zich stap voor stap openbaart, en mijn ziel zich langzaam en behoedzaam leert ontvouwen. 

 

We zijn nu in het eerste jaar van de zesde cyclus van de opleiding. Je kunt je aansluiten mocht je dat willen. Het eerste jaar is open voor toehoorders, d.w.z. mensen die erbij willen zijn, en zich daarom (nog) niet verbinden aan de opleiding. Het tweede jaar geeft ook bij uitzondering gelegenheid om in te stappen in de training. 

 

Naast de opleiding geef ik wekelijks Biodanza in Breda, superviseer aankomende leraren in hun praktijk-leerproces en geef workshops in Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Milaan.

 

Door mij gevolgde toepassingen en specialisaties:

 • Biodanza en de I Tjing- boek der veranderingen, dansen, Parijs 2006 Rolando Toro Araneda
 • Biodanza en heropvoeding van contact -Bio-integratieve massage Padova 2005-2006 Sandra Salmaso
 • Biodanza op de werkvloer, Milaan 2008 Valkira Bolinelli
 • Biodanza en Stem, Bologne It. 2006 Sergio Cruz
 • Eros, Amor en relaties, Milaan 2004/5 R. Teren en Veronica Toro
 • Biodanza in de natuur, Elaine Matuk Slovenië 2007)
 • Biodanza met kinderen, Amsterdam 2003 Patricia Martello
 • Minotaurus project, Hamburg 2003/4- S.Cruz, R. Teren, V. Toro, Cristina Arrieta
 • De Argonauten Missie (bij beide laatste specialisaties wordt gebruik gemaakt van een oude Griekse Mythe, deze werden door Rolando bewerkt in een hedendaags ritueel, om ons innerlijk pad te openen) Griekenland Volos door Rolando Toro en Elaine Matuk
 • Aqua Biodanza, Italië Eliane Matuk 2006
 • Biodanza en het voorgevoel van de engel, Antwerpen Nadia Robin 2017
 • Biodanza voor koppels Milaan o.l.v. Eliane Matuk en Marcelo Mur 2018/2019
 • Biodanza en de Boom van Verlangen 2022 met Silvia Eick

 

Testimonia van een lieve vriendin


Ja, het was precies wat ik zocht... muziek, affectie, beweging, de dans, de groep

Na jaren van cursussen en het geven van cursussen-, op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ooit als baby in mij leefden ...

Is dat wie ik ben? Waar kom ik vandaan?

Wat is mijn taak?

Op een avond, zo'n 14 jaar geleden, gingen we op uitnodiging van een vriendin een bijeenkomst van Biodanza uitproberen, en voor het eerst in mijn leven voelde ik dat ik op de juiste plaats was.


Ja, het was precies waar ik naar op zoek was... muziek, affectiviteit, beweging, Dans, de groep.
Na veel zoeken, vond ik een manier ... Ik zou bijna zeggen "mijn manier". Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met het beoefenen van deze discipline en ik kan zeggen dat ik meer en meer verliefd word op dit systeem van menselijke integratie.


Voor mij heeft het me zo geholpen met verdriet ... Ik heb geleerd om mijn emoties te accepteren, mijn gevoeligheid en kwetsbaarheid Te begrijpen dat dit geen zwakheden zijn, maar kenmerken die mij vertegenwoordigen als een mens uniek en onherhaalbaar.


Er zijn nu zeven jaar voorbij waarin ik groepen mensen leid in deze wondere wereld van emoties en geïntegreerde beweging en de grootste vreugde is om te zien hoe de mensen geleidelijk aan de kwaliteit van hun leven beginnen te verbeteren, om bewuster en affectiever te worden.


Ik heb me altijd afgevraagd wat mijn taak in het leven zou kunnen zijn... en wie weet is het dit wel, deze prachtige methode verspreiden die Rolando Toro ons heeft gegeven en nagelaten om te proberen deze wereld te vermenselijken.


Ik ben vol vertrouwen omdat, zoals onze geliefde Rolando, het vermenselijken van deze beschaving geen utopie is. maar slechts een geweldige taak!
Met immense dankbaarheid voor Rolando Toro zeg ik: DANK U!


Van een prachtige collega uit Italië, Maria Cristina Nanni 

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx