Biodanza School Antwerpen

Boodschap van Rolando Toro aan de Biodanza-leraren

"De opleiding van de Biodanza-leraar bestaat in wezen uit de ontdekking van een missie. Het overbrengen van de staat van genade, het tonen van nieuwe manieren om liefde te leven en het verlichte bewustzijn te wekken. Vaak hebben mensen een twijfelachtige identiteit en reduceren hun bestaan tot de behoeften van een verarmde of zelfs giftige omgeving. Als mensen zich onbelangrijk voelen, zijn hun acties onbelangrijk.

Het zelfbeeld van minderwaardigheid creëert monsters. Veel mensen weten niet dat ze een godheid in zich dragen. De essentie van de mens is de eeuwige viering van het leven. Deze toestand onthult hem een verlichte kijk op zichzelf en de wereld. Innerlijke verlichting is geen persoonlijk voorrecht. Verlichting alleen voor jezelf is niet genoeg. Ons licht bestaat om degenen die in de duisternis blijven te verlichten, om ze in hun essentie te zien en om licht naar hen door te geven. Het leven is een heel bijzondere kans, de mogelijkheid om "de eeuwige mens" waar te nemen en in het lichaam het plezier van de heiligheid van het leven te voelen. Er is iets groters en mooiers in ons dan wat we denken of doen.

Als we ons niet verbinden met dit eeuwige fundament, met het gevoel dat we arme stervelingen vol moeilijkheden zijn, wordt ons leven onbeduidend. Om verbinding te maken met de schoonheid van het leven is essentieel. In werkelijkheid is verlichting, die vaak wordt genoemd als een uitzonderlijk fenomeen vol mystieke, mysterieuze en incidentele connotaties, een natuurlijke toestand van alle mensen. Het is een verandering van visie op onszelf en de zin van het leven. Het is een nieuwe manier om ons aan anderen te binden en moeilijkheden te ondervinden als onderdeel van ons alchemistische werk, waarbij we de overvloed en schoonheid die de liefde opwekt accepteren. We zijn veel meer dan we in het algemeen denken. We zijn kosmische wezens die in staat zijn om te houden van en schoonheid te creëren. Als we niet uitgaan van grootsheid, veranderen we in moordenaars en wordt ons leven onbeduidend.
Tot mijn vreugde voeren de mensen van Biodanza de hoogste taak uit die ons bestaan kan vervullen: het teruggeven van de heiligheid van het leven aan de wereld."

 

Rolando Toro


 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx