Biodanza School Antwerpen

26.10.2024 Het Numineus Onbewuste

Het Numineus onbewuste

module gegeven door Silvia Signorelli en Francesco Binfaré.

Biodanza en de uitdagingen in de huidige tijd

"De grootsheid van de mens en de heiligheid van het leven zijn nooit gerespecteerd. En dat is nog steeds niet het geval! Wanneer de algemene context op dit moment, een open geest vereist en tegelijkertijd een unieke kans biedt om een significante bijdrage te leveren aan de sociale verandering, voel ik dezelfde urgentie om te delen over het Numineus Onbewuste. Dit om een bredere visie op de mens als kosmisch wezen te voeden, in de hoop dat deze kracht ons allen zal helpen om nieuwe paden te bewandelen die ons te wachten staan.

Rolando begon zijn uiteenzetting over het Numineus Onbewuste met een vraag: wat betekent het eigenlijk om mens te zijn?  Welk aspect of welke aspecten van de mens worden het meest onderdrukt in onze samenleving?

Rolando's antwoord was 'de meest verdrongen menselijke aspecten zijn: de grootheid, de schoonheid, de heiligheid.

Met het concept van het Numineus Onbewuste, als vierde en diepste laag van de mens (1. Sigmund Freud's  persoonlijke onbewuste, 2. Carl Gustav Jung met het collectieve onbewuste, en 3. Rolando Toro' s  Vitaal onbewuste), stelde Rolando een visie voor van de mens als uitdrukking van de kosmische kracht waarin de mens vrijelijk zijn eigen essentie kan uitdrukken: grootheid, sacraliteit, pracht, het vermogen tot affectieve verbondenheid.

Het leven zelf is de biologische attractor die ons door de kosmische chaos leidt;  met de woorden van Rolando: "Het leven is wat ons in staat stelt om door de chaos heen te gaan, eruit te komen en te bloeien in de woestijn".

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx