Biodanza School Antwerpen

18.06.2022 Mythologische aspecten en Filosofische voorgangers van Biodanza

9e theoretisch-vivencieel schoolweekend
Mythologische aspecten en Filosofische voorgangers van Biodanza

           
"HET VIEREN VAN HET LEVEN - PROCES VAN VERNIEUWING”


Met het samenbrengen van de grote oude mythen en hun archetypische figuren wil ik de kenmerkende aspecten laten zien en de menselijke noodzakelijkheid van het 'Vieren van het Leven' en 'Heiligen van de Natuur.’ In hun oorspronkelijke betekenis vormen deze mythen de basis en de inspiratie voor de belangrijkste benadering van Biodanza. 

Voor een toekomstige beschaving wil ik deze antieke mythen - die buitengewoon krachtige archetypische modellen zijn- redden. Rolando Toro. 

 

Doorheen alle tijden heeft de mens met dezelfde diepe vragen gezeten ten overstaan van zichzelf en de wereld. Cruciale vragen zoals: 
Wie ben ik? 
Waar kom ik vandaan, 
Waar komt dit alles vandaan?
Waar gaan we naartoe? 
Waarom dood en geboorte en de cruciale vraag: ”hoe te leven”?


Al deze vragen vormen een tijdloos motief van de mens in de zoektocht naar antwoorden. Volgens Rolando Toro omvatten de mythen een culturele erfenis van grote betekenis; heiligheid en intuïtie van leven en wijsheid die we in deze tijd verloren zijn. Biodanza gaat deze erfenis in ere herstellen, de intuïtie(s) en sacraliteit voor het leven opwekken.

Vandaag de dag is er nog steeds dezelfde vraag:

“Hoe kan ieder mens transformeren?”  

 

Praktische informatie

aanvangstijden: zaterdag en zondag om 10:00 uur - tot uiterlijk 18.00 uur

Meebrengen: lunch bord, beker, bestek. etc. Een paar stuks onbespoten of goed gewassen fruit. Dit is voor het ritueel dat we willen doen ter ere van de Godin Demeter.


Verheug je op het gezamenlijk vieren van intrinsiek en oorspronkelijk leven! De weekenden zijn nog steeds open voor mensen die hun vivencia willen verdiepen.

Inschrijven (Start)Datum: 18.06.2022
Vervolgdata: en 19 juni 2022
Locatie: 't Werkhuijs
Straat: Zegelstraat 13
Plaats: Antwerpen
Tijd: 10:00 - !8:00 uur
Prijs: € 150 euro
Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx