Biodanza School Antwerpen

02.12.2023 De therapeutische werking van Biodanza door Marcelo Mur georganiseerd door AIPOB

           De therapeutische werking van Biodanza:

De conferentie zal in het Italiaans zijn met simultane vertaling in het Engels en Spaans.


Voor de AIPOB gaf ik drie jaar geleden een lezing getiteld 'Biodanza tra educazione e terapia' (Biodanza tussen onderwijs en therapie). Mijn doel was om de betekenis van de termen onderwijs en therapie te onderzoeken in het licht van wat Rolando Toro schrijft en ook in het licht van mijn eigen ervaring als student en docent.

Inschrijven: Aipob.org@gmail.com/  Aipob-biodanza.org


De therapeutische werking van Biodanza

Met deze nieuwe lezing wil ik het feit onderzoeken dat Rolando Toro Biodanza geen therapie noemt; hij beschrijft echter wel de therapeutische werking van Biodanza.

Wat betekent dit?

Hoe ervaar ik Biodanza vanuit dit oogpunt?

Als leerling, deelnemer ervaren we de vivencia van integratie. We voelen het leven in ons stromen met een grotere intensiteit en spontaniteit. Er ontwaakt een nieuwe gevoeligheid voor het leven. We ontdekken nieuwe voorkeuren. We nemen nieuwe beslissingen. We zien ons leven ten goede veranderen en genieten ervan.

Dit proces wordt in principe bereikt door te leven.

 

De overgang om een docent/opleider te worden begint met een sterke motivatie om anderen in hetzelfde proces te begeleiden. Dit vraagt van ons een diepe verandering: van Biodanza voelen naar Biodanza denken. Denken over de theorie en methodologie ervan, en ook denken over de veranderingen die in ons zijn opgetreden dankzij de stimulansen en acties van Biodanza.

De praktijk van Biodanza verandert ons


De beoefening van Biodanza verandert ons: dat is een feit.

Maar, hoe ben ik veranderd door Biodanza? Welke rol speelden de ontmoetingen in Biodanza? Is het mogelijk om te genezen met Biodanza?

Hoe ben ik veranderd door andere, niet-Biodanza interventies?

Ik zal mijn persoonlijke ervaring delen.

Marcelo Mur

 

Marcelo Mur, 64 jaar, vijfjarig diploma Psychologie (Buenos Aires, Argentinië, 1987), ingeschreven in het beroepsregister van de Orde van Lombardije onder nr. 03/13010 sinds 01/10/2009. Docent Bodily Expression, een hedendaagse danstechniek gebruikt in het kader van danstherapie (Buenos Aires, 1983). Diplomaat in Biodanza Sistema Rolando Toro (Buenos Aires, 1981) met veertig jaar ervaring in het leiden van groepen volwassenen in zowel groei- als professionele trainingsprocessen.  Ik heb ook ervaring met groepen gehandicapten, groepen individuen met psychische nood, groepen jongeren en kinderen gediagnosticeerd in het autistisch spectrum, groepen basisschool- en kleuterschoolleerlingen. Directeur van de Biodanza Original Professional Training School in Genua (2004). Medewerker van Prof. Rolando Toro Araneda van 1976 tot 2010. Docent op het 1e niveau Master's Degree Course "Relationships and feelings in the educational and care professions" over Emotioneel bewustzijn en lichamelijkheid, aan de Università Cattolica (Piacenza, 2008, 2010, 2011).

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx