Biodanza School Antwerpen

19.08.2024 De Argonauten Missie

Een tocht met als missie een diepe verbinding met zichzelf en het leven

De Argonautenmissie is een extensie/ uitbreiding van Biodanza waarin professor Rolando Toro de mythe van Jason en de expeditie van de Argonauten herneemt. Het is een tocht waarin een groep dappere jongemannen waaronder Orpheus, een avontuurlijke reis onderneemt op zoek naar het Gulden Vlies. Het gulden vlies, een heilig voorwerp dat was gestolen en waarvan de terugwinning goede voortekenen inluidde.


De reis van de Argonauten is een van de oudste overgeleverde Griekse mythen. 

Rolando Toro stelt een nieuwe en originele interpretatie van deze mythe voor, volgens welke de zoektocht naar het Gulden Vlies staat voor de zoektocht naar het oerdier - ons eigen instinctieve deel - en het oermysterie van het leven: de kosmische harmonie.    

Hij interpreteerde het gunstige heilige voorwerp als het vermogen zich te verbinden met het leven, het enige vermogen dat ons gelukkig kan maken.

De Argonautenmissie is daarom de reis naar plaatsen in de wereld die gekenmerkt worden door een bijzonder sterke en onbezoedelde natuur, op zoek naar een intense verbinding met het leven.

Zo wordt deze verbinding, in haar drie niveaus (met zichzelf, met anderen en met het hele universum) bevorderd door zowel de bijzondere kracht van de natuur, die de gekozen plaats onderscheidt, als door de specificiteit van de geïnduceerde vivencias.

 

Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx