Biodanza School Antwerpen

23.06.2023 Minotaurus Project Ritueel van Transformatie

Minotaurus Project: Ritueel van Transformatie

Het Project is een therapeutische extensie van Biodanza.

 

Met de mythe van de Minotaurus en het labyrint als symbolen van onze onderdrukte instinctieve natuur en onze reis door het leven, vinden we in dit Project de moed om de grenzen te passeren van onze angsten die de volledige expressie van onze identiteit in de weg staan. 

Met het Minotaurus Project heeft Rolando Toro een rituele weg gecreëerd die ons diep en krachtig terugleidt naar onszelf.

 Het Minotaurus Project is gebaseerd op de mythe van de Minotaurus, een wezen met het lichaam van een man en het hoofd van een stier. De mythe komt van het eiland Kreta in de Minoïsche cultuur, die ten grondslag ligt aan onze westerse beschaving. Het is een mythologisch verhaal over de kracht van de instincten en onze angst daarvoor. In onze Westerse cultuur zijn deze instinctieve krachten onderdrukt, wat in deze mythe wordt gesymboliseerd door de Minotaurus die gevangen wordt gehouden in een ondergronds labyrint. Niemand die dit labyrint binnenging kwam er ooit weer uit. Tenslotte is het de held Theseus die de Minotaurus overwint en met behulp van de draad van Ariadne terugkeert uit het labyrint.

 

Onze eigen Minotaurus ontmoeten

Allemaal hebben wij een Minotaurus in ons. Maar we zijn er bang voor omdat de essentiële levensinstincten onderdrukt en ontkend worden in onze cultuur. Daardoor hebben wij geen toegang meer tot de kracht van onze oorspronkelijke instincten die ons kunnen leiden door het labyrint van het leven. Zo zijn we in een chronisch conflict terecht gekomen, bevangen door allerlei angsten in ons dagelijks leven: angst voor de dood, angst om niet geliefd te zijn, angst iemand te verliezen, angst om nieuwe stappen te zetten in ons leven en nog vele andere. Het zijn deze angsten die ons tegenhouden in de volledige expressie van onszelf.

In het Minotaurus Project wordt je uitgenodigd moedig het labyrint binnen te gaan om je innerlijke Minotaurus te ontmoeten, die je teruggeeft wat je verloren hebt. Dan kun je ervaren hoe zijn kracht je bevrijdt en zul je als een echte held terugkeren uit het labyrint. 

 

Praktisch meenemen en Inschrijven

We starten op vrijdagavond met een gezamenlijk diner en daarna onze eerste vivencia. Het weekend is incluisief overnachten en maaltijden. Breng matrasje, slaapzak en toiletspullen mee. 

Je kan kiezen om in een tentje te slapen of binnen in een gemeenschappelijke ruimte. 

 

KOSTEN

Prijs € 195,- voor de workshop en € 110 voor het overnachten en eten. 

Er is veel belangstelling en er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Je bent ingeschreven als je het inschrijfformulier invult en de kosten van de workshop overmaakt op rekening NL59 ABNA 0233 5656 04 t.n.v. A.E.F. Heynderickx. 

De kosten voor overnachten en de maaltijden graag ter plaatse contant voldoen in een envelop voorzien van jouw naam. 

 

Inschrijven (Start)Datum: 23.06.2023
Vervolgdata: 24 en 25 juni 2023
Locatie: Landgoed Blommerenbos
Straat: Hendrik Conscienselaan 32
Plaats: 2820 Bonheiden
Tijd:
Prijs: € 195 excl. overnachten en eten
Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx