Biodanza School Antwerpen

16.11.2019 Werkingsmechanismen in Biodanza

Het 17e theoretisch- vivencieel schoolweekend

WERKINGSMECHANISME VAN BIODANZA

Hoe werkt dansen in het menselijk leven?

Wat zijn de mechanismen die organische en existentiële veranderingen teweegbrengen?

 

Voor vele mensen zijn de positieve effecten van Biodanza onverklaarbaar. Ze vragen zich af: Hoe is het mogelijk dat door dans en oefeningen psychosomatische ziekten verbeteren en kwaliteit van leven toeneemt? (en ook bij depressies, Parkinson, drugsverslaving…)

 

Hoe kan ik door te dansen de inner en outer balans versterken? 

Nog moeilijker is het om voor te stellen dat dans enige invloed kan hebben op de evolutie van een sociaal-cultureel proces.

 

Hieronder citeer ik een stuk van Rolando Toro over het belang van het werken aan en met het gezonde stuk in ons.

De werking op het gezonde deel staat problemen, storingen en zelfs de gruwel inherent aan het bestaan toe om bezworen te worden. Om deze getransformeerd terug in balans te brengen.

Ik heb gezien bij patiënten met de ziekte van Parkinson en andere ziekten met ernstige psychomotorische stoornissen dat zij door de werking van Biodanza, niet alleen hun symptomen verminderden maar een ware existentiële wedergeboorte ervaren. Ze herwinnen hun zelfvertrouwen, verbeteren de vormen van affectieve communicatie en herontdekten de vreugde van het leven.

Bij psychiatrische ziekten herstelt Biodanza de motriciteit die er was vóór de dissociatie. Zij verhoogt het niveau van affectieve communicatie. Helpt depressie te overwinnen. Zij verheft het endogene humeur en verhoogt de beoordeling en waardering van de werkelijkheid.

Bij "normale" mensen merkte ik een snelle en diepgaande existentiële revalidatie.

Biodanza stimuleert de affectiviteit en de creativiteit door oefeningen en dansen. Zij initieert existentiële vernieuwing in alle groepen waar het wordt toegepast. Rolando Toro. 

Inschrijven (Start)Datum: 16.11.2019
Vervolgdata: en 17 november
Locatie: Muzieklokaal 't Werkhuys
Straat: Zegelstraat 13
Plaats: Antwerpen
Tijd: 10.00 uur tot 18.00 uur
Prijs:
Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx

Biodanza school Antwerpen / Breda

+31 (0)6 40 58 33 78
info AT biodanzaschoolantwerpen DOT be

17.4
765
29
18.208.186.19