Biodanza School Antwerpen

19.10.2019 Transcendentie

Het 16e theoretisch- vivencieel schoolweekend

Transcendentie

"If the doors of perception were cleansed everything would appear to man, as it is infinite. For man has closed himself up, till he sees all things through narrow chinks of his cavern." The Doors of Perception (1954) A. Huxley

 

In Biodanza verwijst het begrip van transcendentie naar de mogelijkheid om de kracht van het ego te overwinnen, zodat we ons kunnen identificeren met de eenheid van de natuur en met de essentie van mensen.

 

Iedereen kan toegang hebben tot de ervaring van transcendentie als hij verbonden, "binnen de totaliteit" blijft. Hiervoor moet men zijn ego verwerpen of overstijgen dat ons in ballingschap houdt. 

 

http://www.biodanzainvlaanderen.be/static/images/rumi-quote-5.jpg‚Äč

 

In Biodanza worden we door de oefeningen en dansen voor een moment - uitgenodigd- het ego los te laten om een vivencia te ervaren die opent en ons met aandacht, sensibiliteit aanwezig doet zijn bij onszelf, de ander, en de wereld.

De basis voor transcendentie is in verbinding zijn met alles wat bestaat. Het is een natuurlijke functies van de mens; doch het is de meest onderdrukte functie van allen. Transcendentie is de belangrijkste en moeilijkst te bereiken lijn van vivencia, omdat hij het meest aan onderdrukking heeft geleden tijdens het historisch en culturele proces (het meest geblokkeerd door religie volgens Rolando Toro  

 

Inschrijven (Start)Datum: 19.10.2019
Vervolgdata: 20 oktober 2019
Locatie: Muzieklokaal 't Werkhuys
Straat: Zegelstraat 13
Plaats: Antwerpen
Tijd: 10.00 uur tot 18.00 uur
Prijs: € 150
Inschrijfformulier Biodanza lessen/opleiding
Agenda Biodanza lessen/opleiding
Heb je een vraag? Bel ons!
Biodanza School Antwerpen - Annette Heynderickx

Ik ben na vele jaren werkzaam te zijn als Biodanza docent alleen maar enthousiaster geworden, overtuigd van de kostbare parel in ons, die te ontdekken valt. De mogelijkheden die het unieke en visionaire werk van Systeem Biodanza hierin biedt.

Annette Heynderickx

Biodanza school Antwerpen / Breda

+31 (0)6 40 58 33 78
info AT biodanzaschoolantwerpen DOT be

14.1
779
29
18.208.186.19